skip to main content
TriActin Wick
.

TriActin Wick

Forró italpor

Az egyetlen megfázás és influenza elleni forró italpor, amely a hurutos köhögés is csillapítja.
Vény nélkül kapható gyógyszer
Enyhítse hatékonyan a megfázás tüneteit— egy forró itallal

Ha a megfázás tünetei gyötrik, azonnali megoldásra van szüksége, hogy átvészelje a napot. A TriActin Wick klinikailag bizonyított hatékonyságú összetevőket tartalmaz a megfázás 6 fő tünetére: fejfájásra, általános fájdalomra, torokfájásra, lázra, orrdugulásra és hurutos köhögésre. Egy citrom ízű forró ital por, amely egyedülálló módon a hurutos köhögés tüneteit is csillapítja.

Javallat:
Csillapítja a közönséges megfázás tüneteit:
Hurutos köhögés Hurutos köhögés
Orrdugulás Orrdugulás
Fájdalom és láz Fájdalom és láz
Torokfájás Torokfájás
Kiszerelés
5 tasakos csomagolás, 10 tasakos csomagolás
Adagolás
Adagolás és alkalmazás
Egy tasak tartalmát oldja fel egy normál bögre forró, de nem forrásban lévő vízben (kb. 250 ml).
Hagyja iható hőmérsékletre lehűlni.

Felnőttek, idősek és 12 évnél idősebb gyermekek: Egy tasak

Szükség esetén négyóránként ismételhető, 24 órán belül legfeljebb négy adag (tasak) alkalmazható.

12 évnél fiatalabb gyermekeknél csak külön orvosi javaslatra alkalmazható.

Májkárosodásban vagy súlyos vesekárosodásban szenvedő betegeknek nem adható (lásd 4.3 pont).

Ha a tünetek 3 nap után nem múlnak, orvoshoz kell fordulni.

Terápiás javallatok
A megfázással, meghűléssel és influenzával járó enyhe vagy mérsékelt fájdalom, láz, orrdugulás rövidtávú tüneti kezelésére, és köptető hatásánál fogva a hurutos köhögés enyhítésére.

Más Wick termékekkel való egyidejű alkalmazás esetén olvassa el az alábbiakat.
Egyéb információk
Különleges tárolási előírások
Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

Felhasználhatósági időtartam
3 év

Csomagolás típusa és kiszerelése

A tasak betét összetétele:

Kis sűrűségű polietilén 30 gm2/alumínium fólia 15 mikron/Kis sűrűségű polietilén 12 gm2/papír 40 gm2 (külső réteg)


Kiszerelés: öt és tíz tasakot tartalmazó doboz.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomban.
Összetevők
GYÓGYSZERFORMA
Por belsőleges oldathoz.

Fehéres por.

MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL
500 mg paracetamol, 200 mg gvajfenezin, 10 mg fenilefrin-hidroklorid tasakonként.


Segédanyagok: 2000 mg szacharóz, 6 mg aszpartam, 157 mg nátrium

Segédanyagok felsorolása


Szacharóz

Citromsav

Borkősav

Nátrium-ciklamát

Nátrium-citrát

Aszpartam (E951)

Aceszulfám-kálium (E950)

Poratott mentol aroma

Citrom aromák

Citromlé aroma

Kinolinsárga (E104)

FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK

Farmakodinámiás tulajdonságok

Wick
   
Farmakoterápiás csoport: Egyéb meghűlés elleni kombinációs készítmények
ATC kód: R05X


A paracetamol fájdalom- és lázcsillapító hatással egyaránt rendelkezik, amely elsősorban a központi idegrendszeri prosztaglandin-szintézis gátlásával valósul meg.

A gvajfenezin köptető hatású. Ismereteink szerint a köptetők a gyomor nyálkahártyában lévő receptorok stimulálásával enyhítik a kellemetlen köhögést, reflexesen fokozva a légutakban lévő váladékképződést ezáltal megnövelve a légúti váladékok mennyiségét és csökkentve azok viszkozitását. Ez elősegíti a váladék kiürülését és csökkenti a hörgők szöveteinek irritációját.

A fenilefrin-hidroklorid főként közvetlenül az adrenerg-receptorokon fejti ki hatását. Elsősorban α-adrenerg hatású, és a szokásos adagban nem fejt ki jelentős stimuláns hatást a központi idegrendszerre. Orrdugulást csökkentő hatása jól ismert; az orr nyálkahártyáján kialakuló ödémát az erek szűkítésével csökkenti.


Ismereteink szerint a hatóanyagok nem okoznak szedációt.


Farmakokinetikai tulajdonságok


A paracetamol per os alkalmazásakor gyorsan és teljes mértékben felszívódik az emésztő traktusból. Szájon át történő alkalmazást követően a maximális plazma koncentráció 10-60 percen belül alakul ki. A paracetamol elsődlegesen a májban metabolizálódik három útvonalon: glukuronidációval, szulfát-képzéssel és oxidációval. A vizelettel választódik ki, főként glukuronid- és szulfát-konjugátumok formájában. Az eliminációs felezési idő 1-3 óra között mozog.


Per os alkalmazás után a gvajfenezin gyorsan felszívódik az emésztő traktusból; maximális vérszintjét a bevétel után 15 percen belül éri el. Gyorsan lebomlik a vesékben -(2 metoxi-fenoxi)-tejsavvá történő oxidációval, amely a vizelettel ürül ki. Eliminációs felezési ideje egy óra.


A fenilefrin-hidroklorid szabálytalanul szívódik fel az emésztő traktusból és a bélben, illetve a májban a monoamin-oxidáz enzim hatására „first-pass” mechanizmuson megy keresztül; ezért a szájon át alkalmazott fenilefrin biohasznosulása alacsony. A vizelettel választódik ki, majdnem kizárólag szulfát-konjugátum formájában. A gyógyszer a maximális plazma koncentrációt 1–2 órán belül éri el, plazma felezési ideje pedig 2-3 óra.


A preklinikai biztonságossági vizsgálatok eredményei


A hatóanyagokkal kapcsolatban a szakirodalomban közölt preklinikai biztonságossági adatok nem igazoltak olyan jelentős és következetes eredményeket, amelyek a készítmény javasolt adagolása és felhasználása esetén érvényesek lennének, és amelyeket az alkalmazási előírás más részeiben még nem említettünk.
Figyelmeztetések
Nemkívánatos hatások, mellékhatások
A nemkívánatos hatások előfordulási gyakoriságát általában az alábbi kategóriákra osztjuk:

Nagyon gyakori (≥ 1/10)

Gyakori (≥ 1/100, <1/10)

Nem gyakori (≥ 1/1000, <1/100)

Ritka (≥ 1/10000, <1/1000)

Nagyon ritka (< 1/10 000)

Nem ismert (a rendelkezésre álló adatok alapján nem meghatározható).


Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek: A fenilefrin ritkán (≥1/10000 - <1/1000 esetben) tachycardiát okozhat.

Vérképzőszervi és nyirokrendszeri betegségek és tünetek: Nagyon ritkán (<1/10000 esetben) vér dyscrasiák pl. thrombocytopenia, agranulocytosis, haemolyticus anaemia, neutropenia, leukopenia, pancytopenia előfordulásáról számoltak be a paracetamollal kapcsolatban, de nem szükségszerűen igazoltak ok-okozati összefüggést.


Idegrendszeri betegségek és tünetek: A többi szimpatomimetikus aminhoz hasonlóan ritkán (≥1/10000 - <1/1000 esetben) előfordulhat álmatlanság, idegesség, tremor, szorongás, nyugtalanság, zavartság, ingerlékenység és fejfájás.
A fejfájás és a szédülés ritkán (≥1/10000 - <1/1000 esetben) a gvajfenezinnel is előfordulhat.


Emésztőrendszeri betegségek és tünetek: A szimpatomimetikumok gyakori mellékhatása (≥1/100 - <1/10 esetben) az étvágytalanság, hányinger és a hányás, amelyek a fenilefrinnél és előfordulhatnak.

A gvajfenezinnel össszefüggő leggyakoribb mellékhatások az emésztőrendszeri panaszok, hányinger, hányás és hasmenés, de ezek ritkán (≥1/10000 - <1/1000 esetben) fordulnak elő.

A paracetamol ritkán emésztőrendszeri hatásokat okoz; a normálisnál nagyobb adagok lenyelése után akut pancreatitis kialakulásáról számoltak be.


Vese- és húgyúti betegségek és tünetek: Alkalmanként interstitialis nephritis előfordulásáról számoltak be nagy adag paracetamol hosszú távú alkalmazása után.


A bőr és a bőr alatti szövet betegségei és tünetei: A paracetamollal összefüggésben ritkán (≥1/10000 - <1/1000 esetben) előfordulhat túlérzékenység, így bőrkiütés és urticaria.


Érbetegségek és tünetek: A fenilefrinnel összefüggésben ritkán (≥1/10000 - <1/1000 esetben) előfordulhat fejfájással, hányással és palpitatióval járó magas vérnyomás.


Immunrendszeri betegségek és tünetek: Ritkán (≥1/10000 - <1/1000 esetben) allergiás vagy túlérzékenységi reakciók előfordulásáról számoltak be a fenilefrinnel és a paracetamollal összefüggésben is, melynek tünetei például a bőrkiütések, urticaria, anaphylaxia és bronchusgörcs.


Máj- és epebetegségek, illetve tünetek: Ritkán (> 1/10000 - < 1/1000) Kóros májfunkciós vizsgálati eredmények (a máj transzaminázok szintjének emelkedése).

Túladagolás
PARACETAMOL

Különösen idős betegeknél, kisgyermekeknél, májbetegeknél, krónikus alkoholizmus esetén és krónikusan alultáplált betegeknél fennáll a mérgezés kockázata. A túladagolás ezekben az esetekben halálos kimenetelű lehet.


10 g vagy annál több paracetamol bevétele felnőtteknél májkárosodást idézhet elő. 5 g vagy annál nagyobb mennyiségű paracetamol szervezetbe kerülése májkárosodást okozhat a fokozott kockázatú betegek esetében (lásd alább).


Rizikófaktorok
Ha a beteg

a) tartósan karbamazepint, fenobarbitált, fenitoint, primidont, rifampicint, orbáncfüvet vagy más májenzimeket indukáló gyógyszert szed,

Vagy

b) rendszeresen az ajánlott mennyiséget meghaladó mértékben fogyaszt alkoholt,
Vagy

c) ha glutation-depléció valószínűsíthető, pl. étkezési zavar, cysticus fibrosis, HIV-fertőzés, éhezés vagy cachexia esetén.


Tünetek

A paracetamol túladagolás tünetei az első 24 órában sápadtság, hányinger, hányás, étvágytalanság és hasi fájdalom. A májkárosodás jelei a fogyasztást követő 12 - 48 órában válhatnak nyilvánvalóvá. A glükóz-anyagcsere rendellenességei és metabolikus acidosis jelentkezhetnek. Súlyos mérgezés esetén a májelégtelenség encephalopathiához, vérzéshez, hypoglykaemiához, agyödémához és halálhoz vezethet. Súlyos májkárosodás hiányában is kialakulhat akut tubularis necrosissal járó akut veseelégtelenség, amelyre ágyéktáji fájdalom, haematuria és proteinuria utalhat. Szívritmuszavarról és pancreatitisről is beszámoltak.


Kezelés

Paracetamol túladagolás esetén azonnali beavatkozás szükséges. A beteget súlyos korai tünetek jelenléte nélkül is sürgősségi kórházi ellátásban kell részesíteni. A tünetek korlátozódhatnak pusztán hányingerre vagy hányásra, és nem feltétlenül tükrözik a túladagolás súlyosságát vagy a szervkárosodás kockázatát. A kezelésnek összhangban kell lennie az érvényben lévő kezelési irányelvekkel.

Ha a túladagolás egy órán belül következett be, aktív szén alkalmazása megfontolandó. A vérplazma paracetamol-koncentrációját a bevétel után 4 órával vagy később kell megmérni (ennél korábban a koncentrációt nem lehet megfelelő biztonsággal megállapítani). N-acetil-cisztein kezelést a paracetamol fogyasztását követően akár 24 óra múlva is lehet alkalmazni, maximális védőhatást azonban a fogyasztást követő 8 órán belül lehet elérni. Ezen idő után az antidotum hatékonysága meredeken csökken. Szükség esetén a páciens intravénásan kaphat N-acetil-ciszteint a megfelelő adagolási rezsim szerint. Ha hányás nem jelentkezik, kórháztól távol eső helyeken metionin orális alkalmazása hasznos alternatíva lehet. Azon betegek kezelésében, akiknél a bevételt követő 24 órán túl is súlyos májelégtelenség áll fenn, mérgezési vagy májspecialista osztály konzíliuma szükséges.

FENILEFRIN-HIDROKLORID

A fenilefrin túladagolás tünetei az ingerlékenység, fejfájás, valamint a vérnyomás emelkedése és következményes reflex bradycardia és arrhythmiák.

Az emelkedett vérnyomást alfa-receptor antagonistával, például intravénás fentolaminnal kelll kezelni. A vérnyomás csökkentése, reflex mechanizmussal, megnöveli a szívfrekvenciát, de szükség esetén ez megtámogatható atropin adásával is.


GVAJFENEZIN

Az enyhe vagy közepesen súlyos túladagolás szédülést és emésztőrendszeri zavarokat okozhat. Nagyon nagy adagban izgatottságot, zavartságot és légzésdepressziót okozhat. Gvajfenezint tartalmazó készítményeket nagy mennyiségben fogyasztó betegeknél húgykövek kialakulásáról számoltak be.

A kezelés tüneti, gyomormosásból és szupportív terápiából áll.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók
A paracetamol májkárosító hatását a túlzott alkoholfogyasztás felerősítheti. Metoklopramid vagy domperidon felgyorsíthatja, a kolesztiramin pedig lecsökkentheti a paracetamol felszívódását.


Máj mikroszómális enzim induktorok, például alkohol, barbiturátok, monoamin-oxidáz gátlók és triciklusos antidepresszánsok fokozhatják a paracetamol májtoxicitását, különösen túladagolás után.


Az izoniazid csökkenti a paracetamol clearance-ét, ezáltal fokozhatja annak hatását és/vagy toxicitását, a májban történő metabolizmus gátlása útján.


A probenecid közel felére csökkenti a paracetamol clearance-ét azáltal, hogy gátolja annak glukuronid konjugációját. A paracetamol dózisának csökkentése mérlegelendő, amennyiben probeneciddel egyidejűleg kell alkalmazni.


A paracetamol rendszeres szedése csökkentheti a zidovudin metabolizmusát (a neutropenia fokozott kockázata).


Vérnyomásemelő kölcsönhatások léphetnek fel szimpatomimetikus aminok, mint például a fenilefrin, és monoamin-oxidáz gátlók között. A fenilefrin nemkívánatos kölcsönhatásba léphet szimpatomimetikumokkal, és csökkentheti a béta-blokkoló gyógyszerek, a metildopa és más vérnyomáscsökkentők hatásosságát (lásd 4.4 pont). Az olyan betegségek, amelyekre ezeket a gyógyszereket kell szedni, ennek a készítménynek az ellenjavallatai.

A warfarin és más kumarin-származékok véralvadás gátló hatását fokozhatja a paracetamol rendszeres alkalmazása, amely megnöveli a vérzés kockázatát; az alkalmankénti szedésnek ilyen tekintetben nincs jelentős hatása.


A paracetamol és számos egyéb gyógyszer közötti farmakológiai kölcsönhatás előfordulásáról érkeztek jelentések. Ezeknek akut alkalmazás esetén, és a javasolt adagolásban várhatóan nincs klinikai jelentőségük.


A szalicilátok/aszpirin megnyújthatja a paracetamol eliminációs felezési idejét.


A paracetamol csökkentheti a lamotrigin biohasznosulását, ezzel lehetségesen gyengítve annak hatását, azáltal, hogy felgyorsítja a hatóanyag máj metabolizmusát.


Fennáll annak a lehetősége, hogy a digitálisz érzékennyé teszi a szívizmot a szimpatomimetikus gyógyszerek hatásaira.


A paracematol befolyásolhatja a foszfowolframát húgysav tesztek és a vércukor vizsgálatok eredményeit.


Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések
A készítmény hosszú távú alkalmazása nem javasolt.

A betegek figyelmét fel kell hívni arra, hogy a készítményt ne szedjék együtt más paracetamol-tartalmú gyógyszerekkel, illetve egyéb olyan termékkel, amely ugyanezeket a hatóanyagokat tartalmazza. Arra is fel kell hívni a figyelmet, hogy nem szabad egyidejűleg más köhögéscsillapítót, megfázás vagy orrdugulás elleni készítményt szedni, illetve alkoholt fogyasztani. Az orvosnak vagy gyógyszerésznek ellenőriznie kell, hogy a beteg nem kap többféle adagolási módban (pl. szájon át és lokálisan – nazális, fülészeti és szemészeti készítmények) szimpatomimetikumokat tartalmazó gyógyszereket.

Ez a gyógyszer csak akkor javasolható, ha minden tünet (fájdalom és/vagy láz, orrdugulás és hurutos köhögés) jelen van.

Nem cirrhoticus alkoholos májbetegség esetén nagyobb a túladagolás veszélye.

Digitáliszt, béta-adrenerg blokkoló gyógyszereket, metildopát vagy egyéb vérnyomáscsökkentőt szedő betegeknél óvatosan alkalmazható (lásd 4.5 pont).

Prosztata hypertrophiás betegeknél óvatosan alkalmazható, mert hajlamosak lehetnek a vizelet visszatartásra.

Fenotiazinokat kapó betegeknél a szimpatomimetikumokat tartalmazó készítmények fokozott körültekintéssel alkalmazhatóak.

Raynaud-tünet esetén alkalmazása körültekintést igényel.


Szacharózt tartalmaz. A ritka örökletes fruktóz-intoleranciában, glükóz-galaktóz felszívódási zavarban, ill. szacharáz-izomaltáz elégtelenségben szenvedők nem szedhetik ezt a gyógyszer.

Adagonként 157 mg nátriumot tartalmaz. Csökkentett nátriumtartalmú diétán lévő betegeknél ezt a körülményt figyelembe kell venni.

Aszpartamot (E591), azaz fenil-alanin forrást tartalmaz. Fenilketonúriás személyek számára káros lehet.

Ellenjavallatok
A készítmény hatóanyagaival vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység.

Májkárosodás vagy súlyos vesekárosodás;

Hypertonia;

Hyperthyreosis;

Cukorbetegség;

Szívbetegség;

Szűk zugú glaucoma;

Porphyria;

Alkalmazás triciklusos antidepresszánsokat szedő betegeknél;

Alkalmazás olyan betegeknél, akik monoamin-oxidáz gátlókat (MAOI-k) szednek vagy az utóbbi 2 hétben ilyen gyógyszert szedtek;

Alkalmazás béta-blokkoló gyógyszereket szedő betegeknél;

Alkalmazás olyan betegeknél, akik szimpatomimetikumokat szednek.

12 év alatti gyermekek.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A készítménynek a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességeket befolyásoló hatásait nem vizsgálták. Ilyen tevékenységek végzése esetén a mellékhatások, mint például szédülés és zavartság, lehetőségét figyelembe kell venni.

Termékenység, terhesség és szoptatás
Terhes nőkkel elvégzett epidemiológiai vizsgálatok kimutatták, hogy az ajánlott mennyiségben alkalmazott paracetamol nincs káros hatással, de a gyógyszer használatára vonatkozóan a betegnek mindenben követnie kell orvosa tanácsait.


A paracetamol ugyan bekerül az anyatejbe, ennek mennyisége azonban klinikailag nem jelentős. A jelenleg elérhető, publikált adatok alapján a szoptatás nem ellenjavallt.


Terhes nőkön történő alkalmazásra nincs megfelelő adat a fenilefrin tekintetében. A fenilefrin alkalmazása miatt kialakult méh érszűkület és csökkent méh vérellátás magzati hypoxiát okozhat. További információk beérkezéséig a fenilefrin alkalmazása terhesség idején kerülendő, kivéve, amennyiben az orvos az alkalmazást elengedhetetlennek ítéli.


Nem állnak rendelkezésre adatok arra vonatkozóan, hogy a fenilefrin bekerül-e az anyatejbe, és nem érkeztek jelentések a fenilefrinnek a szoptatott csecsemőre gyakorolt hatásairól. További adatok beérkezéséig a fenilefrin alkalmazása szoptatás idején kerülendő, kivéve, amennyiben az orvos az alkalmazást elengedhetetlennek ítéli.


A gvajfenezin terhesség és szoptatás idején történő alkalmazásának biztonságossága nem bizonyított. A készítmény terhesség idején csak abban az esetben alkalmazható, ha az orvos elengedhetetlennek ítéli.

Kérdése van? Hívja a Wick-et: 06-1-288-6400

Csomagolási információk letöltése a termékhez.

Adobe® Reader® letöltése Adobe® Reader® letöltése.
   A. MÁRKAÉRTÉK (BRAND EQUITY)
Mi a Wick?
A Wick a Procter & Gamble gyógyszertári készítményeinek, megfázás és köhögés kategóriájába tartozó márkája.
Mi a Procter & Gamble?
A P&G egy fogyasztási cikkeket gyártó világvállalat, mely több mint 180 országban van jelen, és hozzávetőlegesen 127.000 alkalmazottat foglalkoztat 80-nál is több országban. A P&G termékei három fő értékesítési csoportba sorolhatók: szépségápolás, háztartási szerek és gyógyítás/egészségmegőrzés. A vállalat termékpalettáján több mint 250 megbízható, minőségi, vezető pozícióban lévő márka található, köztük olyan, akár 23 milliárd dolláros forgalmú márkák, mint az Ariel®, Tide®, Fairy®, Blend-a-med®, Pampers®, Always®, Pantene®, Head & Shoulders®, Wella®, Olay®, Gillette®, Braun® és a Duracell®.
Milyen egyéb termékeket gyárt még a Procter & Gamble?
A Procter & Gamble széles termékpalettáján több mint 250 megbízható, vezető márka található, köztük olyan, akár 23 milliárd dolláros forgalmú készítmények, mint az Ariel®, Tide®, Fairy®, Blend-a-med®, Pampers®, Always®, Pantene®, Head & Shoulders®, Wella®, Olay®, Gillette®, Braun® és a Duracell®.
   B. A TERMÉK HATÉKONYSÁGA
      a. TECHNOLÓGIA
Milyen a termék külső megjelenése?
A TriActin Wick 5 vagy 10 gyógyszeres tasakot tartalmaz papírdobozba csomagolva. Egy-egy tasak 4,36 g világossárga, citrom/mentol illatú finom port tartalmaz.
A port forró vízben feloldva sárgás színű forró italt kapunk.

A gyógyszer és a betegtájékoztató papírdobozban van összecsomagolva.

Milyen készítmény a TriActin Wick?
A TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz egy vény nélkül kapható gyógyszer, mely a megfázás és az influenza tüneteinek enyhítésére szolgál. A készítmény tasakokba csomagolt por formájában van kiszerelve, melyből forró vízben feloldva citrom ízű forró ital készíthető.

A megfázással és influenzával kapcsolatos tüneteim közül melyeket csillapítja a TriActin Wick?
A megfázással, meghűléssel és influenzával járó enyhe vagy mérsékelt fájdalom, láz, orrdugulás rövidtávú tüneti kezelésére, és köptető hatásánál fogva a hurutos köhögés enyhítésére.
      a. A KÉSZÍTMÉNY JÓTÉKONY HATÁSA
Milyen ízesítésben kapható a TriActin Wick?
A TriActin Wick csak citromízesítésben kapható.

Mikor alkalmazzam a TriActin Wick készítményt?
Felnőttek és 12 évnél idősebb gyereket a megfázással, meghűléssel és influenzával járó tünetek – láz, fejfájás, fájdalom, torokfájás, orrdugulás és hurutos köhögés – enyhítésére használhatják a TriActin Wick készítményt.

Felnőttek, idősek és 12 évnél idősebb gyermekek: Egy tasak
Szükség esetén négyóránként ismételhető, 24 órán belül legfeljebb négy adag (tasak) alkalmazható.
12 évnél fiatalabb gyermekeknél csak külön orvosi javaslatra alkalmazható.
Májkárosodásban vagy súlyos vesekárosodásban szenvedő betegeknek nem adható (lásd 4.3 pont).
Ha a tünetek 3 nap után nem múlnak, orvoshoz kell fordulni. Lásd még a következő kérdést:
“Mikor nem szabad használnom a TriActin Wick készítményt? “

Hogyan alkalmazzam a TriActin Wick készítményt?
Egy tasak tartalmát oldja fel egy normál bögre forró, de nem forrásban lévő vízben (kb. 250 ml). Hagyja iható hőmérsékletre lehűlni.
Az adagolással kapcsolatban további információ található az „Egészség és Biztonság – A készítmény biztonságossága” részben (C. a.)
  C. EGÉSZSÉG ÉS BIZTONSÁG
    a. A KÉSZÍTMÉNY BIZTONSÁGOSSÁGA
Hogyan kell adagolni a TriActin Wick készítményt?
Adagolás:
Felnőttek, idősek és 12 évnél idősebb gyermekek: Egy tasak, mely szükség esetén négyóránként ismételhető, 24 órán belül legfeljebb négy adag (tasak) alkalmazható. 12 évnél fiatalabb gyermekeknél csak külön orvosi javaslatra alkalmazható. Ha a tünetek 3 nap után nem múlnak, orvoshoz kell fordulni
A készítmény hosszú távú alkalmazása nem javasolt.
Ne lépje túl a javasolt dózist.
Ne vegye be a készítményt alkoholtartalmú italokkal.

Szedhetem-e más gyógyszerrel együtt a TriActin Wick készítményt?
Ha további információkra kíváncsi a más gyógyszerekkel kapcsolatos interakciókról, tekintse át a gyógyszerhez mellékelt Betegtájékoztatót.
A TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz szedése előtt, kérjük, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha az alábbiakat szedi:
A paracetamol májkárosító hatását a túlzott alkoholfogyasztás felerősítheti. Metoklopramid vagy domperidon felgyorsíthatja, a kolesztiramin pedig lecsökkentheti a paracetamol felszívódását.
1. Máj mikroszómális enzim induktorok, például alkohol, barbiturátok, monoamin-oxidáz gátlók és triciklusos antidepresszánsok fokozhatják a paracetamol májtoxicitását, különösen túladagolás után.
2. Az izoniazid csökkenti a paracetamol clearance-ét, ezáltal fokozhatja annak hatását és/vagy toxicitását, a májban történő metabolizmus gátlása útján.
3. A probenecid közel felére csökkenti a paracetamol clearance-ét azáltal, hogy gátolja annak glukuronid konjugációját. A paracetamol dózisának csökkentése mérlegelendő, amennyiben probeneciddel egyidejűleg kell alkalmazni.
4. A paracetamol rendszeres szedése csökkentheti a zidovudin metabolizmusát (a neutropenia fokozott kockázata).
5. Vérnyomásemelő kölcsönhatások léphetnek fel szimpatomimetikus aminok, mint például a fenilefrin, és monoamin-oxidáz gátlók között. A fenilefrin nemkívánatos kölcsönhatásba léphet szimpatomimetikumokkal, és csökkentheti a béta-blokkoló gyógyszerek, a metildopa és más vérnyomáscsökkentők hatásosságát (lásd 4.4 pont). Az olyan betegségek, amelyekre ezeket a gyógyszereket kell szedni, ennek a készítménynek az ellenjavallatai.
6. A warfarin és más kumarin-származékok véralvadás gátló hatását fokozhatja a paracetamol rendszeres alkalmazása, amely megnöveli a vérzés kockázatát; az alkalmankénti szedésnek ilyen tekintetben nincs jelentős hatása.
7. A paracetamol és számos egyéb gyógyszer közötti farmakológiai kölcsönhatás előfordulásáról érkeztek jelentések. Ezeknek akut alkalmazás esetén, és a javasolt adagolásban várhatóan nincs klinikai jelentőségük.
8. A szalicilátok/aszpirin megnyújthatja a paracetamol eliminációs felezési idejét.
9. A paracetamol csökkentheti a lamotrigin biohasznosulását, ezzel lehetségesen gyengítve annak hatását, azáltal, hogy felgyorsítja a hatóanyag máj metabolizmusát.
10. Fennáll annak a lehetősége, hogy a digitálisz érzékennyé teszi a szívizmot a szimpatomimetikus gyógyszerek hatásaira.
11. A paracematol befolyásolhatja a foszfowolframát húgysav tesztek és a vércukor vizsgálatok eredményeit.

Szedhetem-e a TriActin Wick készítményt, ha gépjárművet vezetek vagy gépeket kezelek?
A készítménynek a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességeket befolyásoló hatásait nem vizsgálták. Ilyen tevékenységek végzése esetén a mellékhatások, mint például szédülés és zavartság, lehetőségét figyelembe kell venni.
    a. A KÉSZÍTMÉNY BIZTONSÁGOSSÁGÁNAK VIZSGÁLATA
A készítmény hosszú távú alkalmazása nem javasolt.
A betegek figyelmét fel kell hívni arra, hogy a készítményt ne szedjék együtt más paracetamol-tartalmú gyógyszerekkel, illetve egyéb olyan termékkel, amely ugyanezeket a hatóanyagokat tartalmazza. Arra is fel kell hívni a figyelmet, hogy nem szabad egyidejűleg más köhögéscsillapítót, megfázás vagy orrdugulás elleni készítményt szedni, illetve alkoholt fogyasztani. Az orvosnak vagy gyógyszerésznek ellenőriznie kell, hogy a beteg nem kap többféle adagolási módban (pl. szájon át és lokálisan – nazális, fülészeti és szemészeti készítmények) szimpatomimetikumokat tartalmazó gyógyszereket.
Ez a gyógyszer csak akkor javasolható, ha minden tünet (fájdalom és/vagy láz, orrdugulás és hurutos köhögés) jelen van.
Nem cirrhoticus alkoholos májbetegség esetén nagyobb a túladagolás veszélye.
Digitáliszt, béta-adrenerg blokkoló gyógyszereket, metildopát vagy egyéb vérnyomáscsökkentőt szedő betegeknél óvatosan alkalmazható (lásd 4.5 pont).
Prosztata hypertrophiás betegeknél óvatosan alkalmazható, mert hajlamosak lehetnek a vizelet visszatartásra.
Fenotiazinokat kapó betegeknél a szimpatomimetikumokat tartalmazó készítmények fokozott körültekintéssel alkalmazhatóak.
Raynaud-tünet esetén alkalmazása körültekintést igényel.

Szacharózt tartalmaz. A ritka örökletes fruktóz-intoleranciában, glükóz-galaktóz felszívódási zavarban, ill. szacharáz-izomaltáz elégtelenségben szenvedők nem szedhetik ezt a gyógyszer.
Adagonként 157 mg nátriumot tartalmaz. Csökkentett nátriumtartalmú diétán lévő betegeknél ezt a körülményt figyelembe kell venni.
Aszpartamot (E591), azaz fenil-alanin forrást tartalmaz. Fenilketonúriás személyek számára káros lehet.

    b. A KÉSZÍTMÉNY ALKALMAZÁSÁVAL ÖSSZEFÜGGÉSBEN ÁLLÓ EGÉSZSÉGÜGYI KÖRÜLMÉNYEK

Orvoshoz kell-e fordulnom azért, hogy használhassam a TriActin Wick készítményt?
A TriActin Wick orvosi rendelvény nélkül kapható, ezért ha egyéb betegségben nem szenved, vagy nem szed egyéb gyógyszereket, nem szükséges orvoshoz fordulnia a TriActin Wick alkalmazásához. A TriActin Wick kizárólag fájdalom vagy láz, orrdugulás és hurutos köhögés csillapítására alkalmazható.
Azonban ha Ön egyéb betegségben is szenved, vagy más gyógyszereket is szed, tekintse át a gyógyszerhez mellékelt Betegtájékoztatót. Ha ezután sem biztos abban, használhatja-e Ön a TriActin Wick készítményt, kérje ki kezelőorvosa vagy gyógyszerésze véleményét.
Lásd még a következő kérdést: “ Mikor nem szabad használnom a TriActin Wick készítményt? “

Mikor nem szabad használnom a TriActin Wick készítményt?
Ne szedje a TriActin Wick készítményt:
A készítmény hatóanyagaival vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység.
Májkárosodás vagy súlyos vesekárosodás;
Hypertonia;
Hyperthyreosis;
Cukorbetegség;
Szívbetegség;
Szűk zugú glaucoma;
Porphyria;
Alkalmazás triciklusos antidepresszánsokat szedő betegeknél;
Alkalmazás olyan betegeknél, akik monoamin-oxidáz gátlókat (MAOI-k) szednek vagy az utóbbi 2 hétben ilyen gyógyszert szedtek;
Alkalmazás béta-blokkoló gyógyszereket szedő betegeknél;
Alkalmazás olyan betegeknél, akik szimpatomimetikumokat szednek.
12 év alatti gyermekek.

Orvosi javaslat szükséges a készítmény alkalmazása előtt, ha az alábbiak közül bármelyik pont vonatkozik Önre:

  • Szervezete nem képes feldolgozni bizonyos cukrokat (örökletes fruktóz-intoleranciában, glükóz-galaktóz felszívódási zavarban, ill. szacharáz-izomaltáz elégtelenségben szenved).
  • Fenilketonúriában szenved
  • Csökkentett nátriumtartalmú diétán van
  • ha problémája van a májműködésével
  • ha Ön férfi, és prosztata megnagyobbodásban szenved, mert ilyen esetben vizelési nehézségei súlyosbodhatnak
  • ha vérkeringési problémája van (például Raynaud-szindrómás)
Mint más gyógyszeres kezelés esetén is, ha nem biztos abban, hogy a készítményt szedheti egyéb gyógyszere vagy betegsége mellett, kérjen orvosi tanácsot az alkalmazás előtt.

Milyen mellékhatásai vannak a TriActin Wick készítménynek?
Mint minden gyógyszer, így a TriActin Wick citrom ízű por belsőleges oldathoz is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ha az alábbi mellékhatások bármelyikét észleli, vagy bármi egyéb szokatlan tünetet tapasztal, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését.

A nemkívánatos hatások előfordulási gyakoriságát általában az alábbi kategóriákra osztjuk:
Nagyon gyakori (≥ 1/10)
Gyakori (≥ 1/100, <1/10)
Nem gyakori (≥ 1/1000, <1/100)
Ritka (≥ 1/10000, <1/1000)
Nagyon ritka (< 1/10 000)
Nem ismert (a rendelkezésre álló adatok alapján nem meghatározható).

Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek: A fenilefrin ritkán (≥1/10000 - 1/1000 esetben) tachycardiát okozhat.

Vérképzőszervi és nyirokrendszeri betegségek és tünetek: Nagyon ritkán (<1/10000 esetben) vér dyscrasiák pl. thrombocytopenia, agranulocytosis, haemolyticus anaemia, neutropenia, leukopenia, pancytopenia előfordulásáról számoltak be a paracetamollal kapcsolatban, de nem szükségszerűen igazoltak ok-okozati összefüggést.

Idegrendszeri betegségek és tünetek: A többi szimpatomimetikus aminhoz hasonlóan ritkán (≥1/10000 - 1/1000 esetben) előfordulhat álmatlanság, idegesség, tremor, szorongás, nyugtalanság, zavartság, ingerlékenység és fejfájás.
A fejfájás és a szédülés ritkán (≥1/10000 - 1/1000 esetben) a gvajfenezinnel is előfordulhat.

Emésztőrendszeri betegségek és tünetek: A szimpatomimetikumok gyakori mellékhatása (≥1/100 - 1/10 esetben) az étvágytalanság, hányinger és a hányás, amelyek a fenilefrinnél és előfordulhatnak.
A gvajfenezinnel össszefüggő leggyakoribb mellékhatások az emésztőrendszeri panaszok, hányinger, hányás és hasmenés, de ezek ritkán (≥1/10000 - 1/1000 esetben) fordulnak elő.
A paracetamol ritkán emésztőrendszeri hatásokat okoz; a normálisnál nagyobb adagok lenyelése után akut pancreatitis kialakulásáról számoltak be.

Vese- és húgyúti betegségek és tünetek: Alkalmanként interstitialis nephritis előfordulásáról számoltak be nagy adag paracetamol hosszú távú alkalmazása után.

A bőr és a bőr alatti szövet betegségei és tünetei: A paracetamollal összefüggésben ritkán (≥1/10000 - 1/1000 esetben) előfordulhat túlérzékenység, így bőrkiütés és urticaria.

Érbetegségek és tünetek: A fenilefrinnel összefüggésben ritkán (≥1/10000 - 1/1000 esetben) előfordulhat fejfájással, hányással és palpitatióval járó magas vérnyomás.

Immunrendszeri betegségek és tünetek: Ritkán (≥1/10000 - 1/1000 esetben) allergiás vagy túlérzékenységi reakciók előfordulásáról számoltak be a fenilefrinnel és a paracetamollal összefüggésben is, melynek tünetei például a bőrkiütések, urticaria, anaphylaxia és bronchusgörcs.
Máj- és epebetegségek, illetve tünetek: Ritkán (> 1/10000 - < 1/1000) Kóros májfunkciós vizsgálati eredmények (a máj transzaminázok szintjének emelkedése).

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
Lásd még: Mit tegyek, ha allergiás reakciót tapasztalok?

Mit tegyek, ha allergiás reakciót tapasztalok?
Ha allergiás reakciót észlel, haladéktalanul kérje ki orvosa véleményét. Ha bármilyen szokatlan mellékhatást vagy allergiás reakciót észlel a készítmény alkalmazása során, forduljon kezelőorvosához. Ezekben az esetekben a TriActin Wick alkalmazását haladéktalanul hagyja abba.

Mit tegyek, ha olyan mellékhatást tapasztalok, amely nincs feltüntetve a TriActin Wick betegtájékoztatójában?
Ha olyan mellékhatást tapasztal, mely nem szerepel a készítmény betegtájékoztatójában, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Használhatom-e a TriActin Wick készítményt a terhesség ideje alatt?
Terhes nőkkel elvégzett epidemiológiai vizsgálatok kimutatták, hogy az ajánlott mennyiségben alkalmazott paracetamol nincs káros hatással, de a gyógyszer használatára vonatkozóan a betegnek mindenben követnie kell orvosa tanácsait.

A paracetamol ugyan bekerül az anyatejbe, ennek mennyisége azonban klinikailag nem jelentős. A jelenleg elérhető, publikált adatok alapján a szoptatás nem ellenjavallt.

Terhes nőkön történő alkalmazásra nincs megfelelő adat a fenilefrin tekintetében. A fenilefrin alkalmazása miatt kialakult méh érszűkület és csökkent méh vérellátás magzati hypoxiát okozhat. További információk beérkezéséig a fenilefrin alkalmazása terhesség idején kerülendő, kivéve, amennyiben az orvos az alkalmazást elengedhetetlennek ítéli.

Nem állnak rendelkezésre adatok arra vonatkozóan, hogy a fenilefrin bekerül-e az anyatejbe, és nem érkeztek jelentések a fenilefrinnek a szoptatott csecsemőre gyakorolt hatásairól. További adatok beérkezéséig a fenilefrin alkalmazása szoptatás idején kerülendő, kivéve, amennyiben az orvos az alkalmazást elengedhetetlennek ítéli.

A gvajfenezin terhesség és szoptatás idején történő alkalmazásának biztonságossága nem bizonyított. A készítmény terhesség idején csak abban az esetben alkalmazható, ha az orvos elengedhetetlennek ítéli.

Használhatom-e a TriActin Wick készítményt a szoptatás időszaka alatt?
Terhes nőkkel elvégzett epidemiológiai vizsgálatok kimutatták, hogy az ajánlott mennyiségben alkalmazott paracetamol nincs káros hatással, de a gyógyszer használatára vonatkozóan a betegnek mindenben követnie kell orvosa tanácsait.

A paracetamol ugyan bekerül az anyatejbe, ennek mennyisége azonban klinikailag nem jelentős. A jelenleg elérhető, publikált adatok alapján a szoptatás nem ellenjavallt.

Terhes nőkön történő alkalmazásra nincs megfelelő adat a fenilefrin tekintetében. A fenilefrin alkalmazása miatt kialakult méh érszűkület és csökkent méh vérellátás magzati hypoxiát okozhat. További információk beérkezéséig a fenilefrin alkalmazása terhesség idején kerülendő, kivéve, amennyiben az orvos az alkalmazást elengedhetetlennek ítéli.

Nem állnak rendelkezésre adatok arra vonatkozóan, hogy a fenilefrin bekerül-e az anyatejbe, és nem érkeztek jelentések a fenilefrinnek a szoptatott csecsemőre gyakorolt hatásairól. További adatok beérkezéséig a fenilefrin alkalmazása szoptatás idején kerülendő, kivéve, amennyiben az orvos az alkalmazást elengedhetetlennek ítéli.

A gvajfenezin terhesség és szoptatás idején történő alkalmazásának biztonságossága nem bizonyított. A készítmény terhesség idején csak abban az esetben alkalmazható, ha az orvos elengedhetetlennek ítéli.
      a. A KÉSZÍTMÉNY HELYTELEN ALKALMAZÁSA
Mit tegyek, ha véletlenül túladagoltam, nagyobb dózist vettem be a TriActin Wick készítményből?
PARACETAMOL
Különösen idős betegeknél, kisgyermekeknél, májbetegeknél, krónikus alkoholizmus esetén és krónikusan alultáplált betegeknél fennáll a mérgezés kockázata. A túladagolás ezekben az esetekben halálos kimenetelű lehet.

10 g vagy annál több paracetamol bevétele felnőtteknél májkárosodást idézhet elő. 5 g vagy annál nagyobb mennyiségű paracetamol szervezetbe kerülése májkárosodást okozhat a fokozott kockázatú betegek esetében (lásd alább).

Rizikófaktorok
Ha a beteg
a) tartósan karbamazepint, fenobarbitált, fenitoint, primidont, rifampicint, orbáncfüvet vagy más májenzimeket indukáló gyógyszert szed,
Vagy
b) rendszeresen az ajánlott mennyiséget meghaladó mértékben fogyaszt alkoholt,
Vagy
c) ha glutation-depléció valószínűsíthető, pl. étkezési zavar, cysticus fibrosis, HIV-fertőzés, éhezés vagy cachexia esetén.

Tünetek
A paracetamol túladagolás tünetei az első 24 órában sápadtság, hányinger, hányás, étvágytalanság és hasi fájdalom. A májkárosodás jelei a fogyasztást követő 12 - 48 órában válhatnak nyilvánvalóvá. A glükóz-anyagcsere rendellenességei és metabolikus acidosis jelentkezhetnek. Súlyos mérgezés esetén a májelégtelenség encephalopathiához, vérzéshez, hypoglykaemiához, agyödémához és halálhoz vezethet. Súlyos májkárosodás hiányában is kialakulhat akut tubularis necrosissal járó akut veseelégtelenség, amelyre ágyéktáji fájdalom, haematuria és proteinuria utalhat. Szívritmuszavarról és pancreatitisről is beszámoltak.

Kezelés
Paracetamol túladagolás esetén azonnali beavatkozás szükséges. A beteget súlyos korai tünetek jelenléte nélkül is sürgősségi kórházi ellátásban kell részesíteni. A tünetek korlátozódhatnak pusztán hányingerre vagy hányásra, és nem feltétlenül tükrözik a túladagolás súlyosságát vagy a szervkárosodás kockázatát. A kezelésnek összhangban kell lennie az érvényben lévő kezelési irányelvekkel.

Ha a túladagolás egy órán belül következett be, aktív szén alkalmazása megfontolandó. A vérplazma paracetamol-koncentrációját a bevétel után 4 órával vagy később kell megmérni (ennél korábban a koncentrációt nem lehet megfelelő biztonsággal megállapítani). N-acetil-cisztein kezelést a paracetamol fogyasztását követően akár 24 óra múlva is lehet alkalmazni, maximális védőhatást azonban a fogyasztást követő 8 órán belül lehet elérni. Ezen idő után az antidotum hatékonysága meredeken csökken. Szükség esetén a páciens intravénásan kaphat N-acetil-ciszteint a megfelelő adagolási rezsim szerint. Ha hányás nem jelentkezik, kórháztól távol eső helyeken metionin orális alkalmazása hasznos alternatíva lehet. Azon betegek kezelésében, akiknél a bevételt követő 24 órán túl is súlyos májelégtelenség áll fenn, mérgezési vagy májspecialista osztály konzíliuma szükséges.
FENILEFRIN-HIDROKLORID
A fenilefrin túladagolás tünetei az ingerlékenység, fejfájás, valamint a vérnyomás emelkedése és következményes reflex bradycardia és arrhythmiák.
Az emelkedett vérnyomást alfa-receptor antagonistával, például intravénás fentolaminnal kelll kezelni. A vérnyomás csökkentése, reflex mechanizmussal, megnöveli a szívfrekvenciát, de szükség esetén ez megtámogatható atropin adásával is.
GVAJFENEZIN
Az enyhe vagy közepesen súlyos túladagolás szédülést és emésztőrendszeri zavarokat okozhat. Nagyon nagy adagban izgatottságot, zavartságot és légzésdepressziót okozhat. Gvajfenezint tartalmazó készítményeket nagy mennyiségben fogyasztó betegeknél húgykövek kialakulásáról számoltak be.
A kezelés tüneti, gyomormosásból és szupportív terápiából áll.
   D. A KÉSZÍTMÉNY KISZERELÉSE
      b. A KÉSZÍTMÉNY ÖSSZETEVŐI
Mi a TriActin Wick hatóanyaga?
A TriActin Wick citromízű por belsődleges oldathoz az alábbi hatóanyagokat tartalmazza tasakonként: paracetamol 500mg, gvajfenezin 200mg és fenilefrin hidroklorid 10mg.

Milyen összetevők találhatók a TriActin Wick készítményben?
A TriActin Wick citromízű por belsődleges oldathoz a hatóanyagokon kívül az alábbi összetevőket tartalmazza: Szacharóz, Citromsav, Borkősav, Nátrium-ciklamát, Nátrium-citrát, Aszpartam (E951), Aceszulfám-kálium (E950), Porított mentol aroma, Citrom aromák, Citromlé aroma, Kinolinsárga (E104).
Mi a gvajfenezin?
A gvajfenezin (köhögéscsillapító) fellazítja a váladékot és enyhíti a hurutos köhögést.
Mi a paracetamol?
A paracetamol jól ismert fájdalomcsillapító (analgetikum), és a láz csillapítására is alkalmazható (antipiretikum)
Mi a fenilefrin hidroklorid?
A fenilefrin-hidroklorid (orrdugulás elleni szer) csökkenti az orrjárat duzzanatát, így enyhíti az orrdugulást

Szedhetik-e a TriActin Wick készítményt vegetáriánusok vagy vegánok?
A TriActin Wick citromízű por belsődleges oldathoz készítményt vegetáriánusok és vegánok is szedhetik.

Szedhető-e a TriActin Wick készítmény cöliákia/gluténérzékenység esetén?
Bár legjobb tudásunk szerint a TriActin Wick nem tartalmaz glutént, azonban nem tudjuk garantálni, hogy a gyártás során nem került bele nyomokban glutén. Emiatt nem ajánlhatjuk a készítményt cöliákiában/gluténérzékenysgében szenvedő betegeknek.

      a. A KÉSZÍTMÉNY CSOMAGOLÁSA
A tasak betét összetétele:
Kis sűrűségű polietilén 30 gm2/alumínium fólia 15 mikron/Kis sűrűségű polietilén 12 gm2/papír 40 gm2 (külső réteg)

Kiszerelés: öt és tíz tasakot tartalmazó doboz.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomban.
      b. KÖRNYEZETRE GYAKOROLT HATÁS
Nincsenek különleges előírások.
      c. A KÉSZÍTMÉNY GYÁRTÁSA, TÁROLÁSA ÉS STABILITÁSA

Ki forgalmazza a TriActin Wick készítményt ebben a régióban?
A forgalomba hozatali engedély jogosultja a Wick Pharma, Zweigniederlassung der Procter & Gamble GmbH,
Sulzbacher Str. 40-50,
D-65824 Schwalbach am Taunus,
Németország.

Forgalmazó:
Teva Magyarország Zrt., 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.

Hogyan tároljam a készítményt?
25°C alatti hőmérsékleten tárolja. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a készítményt. A lejárati idő fel van tüntetve a papírdoboz alján és a tasakokon egyaránt. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Hogyan semmisíthetem meg a TriActin Wick készítményt, ha már lejárt a felhasználhatósági ideje?
A lejárt TriActin Wick készítményt nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

Hol vásárolhatom meg a TriActin Wick készítményt?
A TriActin Wick egy olyan gyógyszer, melyet orvosi vény nélkül is meg lehet vásárolni a gyógyszertárakban.
Válassza ki tüneteit
Keresse meg az Önnek megfelelő terméket.
Find a Store
Bezárás